Kezdés: január 28

Nevezéshez kattints ide!!!

BENNE ÚJÍTÁS: CSAPATVERSENY IS

RÉSZLETEK: http://www.sakkovi.hu/medve_versenyszabaly.pdf

A verseny célja:

 • az otthoni sakkos rejtvényfejtés népszerűsítése
 • családi együtt-gondolkodás motiválása
 • sakkozni tanuló gyerekek otthoni gyakorlásának elősegítése
 • a Budapesttől távol élő gyermekeknek is lehetőséget biztosítani a gyermek-sakkéletbe való bekapcsolódásra

A verseny időtartama: 2015.01. 28 – 2015. 02. 17.

Helyszíne: A te otthonod (vagy iskolád, óvodád)

Résztvevők: A versenyen korhatártól és sakktudástól függetlenül részt vehet a világon bárki egyedül, vagy családja, barátai segítségével. A részvételhez egy saját e-mail cím szükséges, valamint hetente 4 oldalnyi sakkfeladat kinyomtatását meg kell tudni otthon, szülő munkahelyén, vagy nyilvános helyen oldani.

CSAPATVERSENY: Minimum 3 vagy 4 fős barátokból, testvérekből álló csapatok versenghetnek az értékes különdíjért!

A verseny lebonyolítása:

A versenyre határidőig benevező – és nevezési díjat átutalással befizető résztvevők a verseny indulásának napján – SZERDA DÉLUTÁN – a nevezéskor megadott e-mail címre pdf formátumban 4 oldalnyi, összesen 40 db sakkfeladatot kapnak. Ezt maguk számára kinyomtatják. A feladatok megoldását egy-két lépéses feladatok esetében vonalak behúzásával – egyértelműen – vagy az állások mellé írva a megoldást, míg több lépéses feladványok esetében a feladatok mellett játszmajegyzéssel levezetve a megoldást, kitöltik a feladatlapokat. Az így kitöltött feladatlapokat fényképezve,  szkennelve e-mailen visszaküldik a Sakk-Oviba. A visszaküldéshatárideje 1 hét, vagyis KEDD  éjfél. SZERDA DÉLUTÁN érkeznek az újabb feladatok, valamint az előző feladatlap helyes megoldása. Egy verseny 3 hétből, vagyis 3×4 lapnyi, összesen 120 db sakkfeladatból áll.

sötét nyerMinden heti feladatlap így épül fel:

 1. lap egylépéses mattok (11 db);
 2. lap egylépéses nyerések (11 db);
 3. lap kétlépéses  mattok (11 db);
 4. lap nehéz feladványok (7 db)

A résztvevők feladatait

beérkezésük után egy héten belül ellenőrizzük, pontozzuk (egységesen minden tökéletes megoldásért jár 1 pont), majd a http://www.sakkovi.hu weboldalon aktuális pontszámukat közzétesszük.

A csapatverseny különdíját a legtöbb pontot gyűjtő csapat nyeri! A részletes feltételeket a kiírásban találod: http://www.sakkovi.hu/medve_versenyszabaly.pdf

Értékelés, díjazás:

A résztvevők a díjakért nem egymással, hanem önmagukkal, a pontjaikkal vetélkednek. Így nem teszünk különbséget gyerek és felnőtt, csapat és egyéni résztvevők között. A csapatok – létszámuktól függetlenül – éppúgy egy ajándékra jogosultak, mint az egyéni nevezők. Ha pl. testvérek külön szeretnének versenyezni, oklevelet, ajándékot nyerni, úgy külön-külön nevezés (külön e-mail címről) szükséges a számukra.

A verseny értékelése 7-10 nappal az utolsó feladvány beküldési határideje után történik. A verseny 3 hete alatt gyűjthető maximálisan 120 pont.

-          Minden résztvevő, aki mindhárom héten határidőre visszaküldte a feladatlapját, de nem érte el a 100 pontot, névre szóló, pontjait igazoló digitális – nyomtatható – oklevelet kap.

-          Minden magyarországi postacímmel rendelkező, 100 pontot elérő vagy meghaladó résztvevő postai úton oklevelet, meglepetés-tárgyjutalmat kap. Ha a 100 pont fölöttiek száma nem éri el a résztvevők 10%-át, úgy a résztvevők legjobb 10%-a kapja ezt a jutalmat!

-          Minden magyarországi postacímmel rendelkező, 100%-os teljesítményt elérő résztvevő postai úton aranyérmet is kap! Ha nincs 100%-os eredmény, úgy a legtöbb pontot gyűjtő résztvevő kapja az aranyérmet.

(Megj: magyarországi postacímmel nem rendelkezők számára a postaköltség megtérítése után külföldi címre szintén postázzuk az ajándékokat!)

- A legtöbb pontot gyűjtött csapat  egy NAGY ÉS ÉRTÉKES SAKKOS AJÁNDÉKCSOMAGOT NYER!

Nevezés: Nevezni a verseny előtti napokig folyamatosan lehet. A határidő (január. 27. 18:00) a NEVEZÉSI DÍJ BEÉRKEZÉSÉRE vonatkozik, így az átutalási procedúra hosszát vedd figyelembe a nevezésed leadásakor. Az átutalási információkat a nevezésedre válaszul küldjük.

Ha nevezésed a határidő után érkezik, a feladatlapokat is késve kapod!

Nevezni a http://sakkovi.hu/?page_id=1471 linken kell, azt az e-mail címet regisztrálva, amelyre a feladványokat küldhetjük. Egy e-mail címről egy nevezést tudunk elfogadni. Ha több résztvevőt (pl. testvéreket külön-külön) szeretnétek nevezni, külön e-mailcím létrehozása szükséges.

A nevezésnél meg kell adni a résztvevő becenevét. Azt a nevet, amelyet az oklevélen szeretne majd viszontlátni.  Ez lehet a gyermek (felnőtt) saját neve, de lehet kitalált becenév, egy család vagy akár egész osztály csapatneve.

Meg kell adni továbbá: a résztvevők tényleges nevét, életkorát (csapat esetén mindenkit felsorolva; nincs létszámkorlát), a résztvevő(k) tartózkodási helyét (város)

Meg kell adni egy magyarországi postacímet – ahova a jutalmat postázhatjuk, ha 100 pont fölött sikerül teljesíteni. (Magyarországi postacím hiányában csak a postaköltség megtérítése után tudjuk az ajándékot küldeni).

A nevezés beérkezése után automata rendszer küldi a visszaigazolást, amely tartalmazza a nevezési díj befizetéséhez szükséges számlacímet is. Ha ezt a levelet perceken belül nem kapod meg, ellenőrizd a SPAM mappádat is. Ha nem érkezett válasz, ismételd meg a nevezést. Ha a hiba továbbra is fenn áll, telefonon tudsz érdeklődni a problémáról: 20/544-7776 (Ádám Olga)

Nevezési díj: 1950 Ft/ nevezés. Ha a csapatverseny különdíjáért is szeretnél versenybe szállni, akkor biztasd legalább másik 2 vagy 3 barátodat is nevezésre, és regisztrációkat adjátok meg UGYANAZT a csapatnevet. Ez egy általatok kitalált tetszőleges név lehet, ez te benneteket csapattá! Itt minden nevezéshez külön nevezési díjat kell fizetni.

A pontos szabályleírást,  játszmajegyzési szabályokat itt találod: http://www.sakkovi.hu/medve_versenyszabaly.pdf

További kérdéseidet felteheted nekünk: TEKNŐC és CSAPATA rejtveny@sakkovi.hu (inkább e-mailen :) )

Mindenkinek jó fejtörést, izgalmas versengést kívánunk!

A MEDVE

http://www.sakkovi.hu

Nagyszerű, mozgalmas évünk volt! Köszönjük, hogy Te is részese voltál!
make music movie

A kezdő gyerekek sakkversenye:

 1. 2014.09.28 vas
 2. 2014.11.02 vas
 3. 2014.11.30 vas
 4. 2014.12.21 vas
 5. 2015.01.25 vas
 6. 2015.02.22 vas
 7. 2015.03.29 vas
 8. 2015.04.26 vas
 9. 2015.05.31 vas

A versenyek tervezett helyszíne: Janikovszky Éva Általános Iskola, Budapest, X. Kápolna tér 4.

TOVÁBB

Ez NEM egy sakktanfolyam. NEM egy papírt adó OKJ képzés. Hanem rengeteg konkrét ötlet, kipróbált, megtapasztalt játékok, működő tanulást-segítő módszerek a sakkjáték megismertetéséhez és megszerettetéséhez.

Tovább…

Szeretnél gyakorolni a szeptemberben induló feladványfejtő versenyre? Érdemes, mert úgy biztos jobb eredményt fogsz elérni.

Vagy csak bemelegítenél a sulikezdés előtt? Jól meglepődnek majd ősszel a szakkörön, milyen jól megy már… :)

Összeállítottam neked egy gyakorló-csomagot: KATTINTS IDE A FOLYTATÁSHOZ